Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Kupovina karte

U nastavku ćemo vam pružiti korisne smjernice i odgovore na česta pitanja koja se odnose na kupovinu autobuske karte.

Bez obzira da li ste već iskusni putnik naše kompanije ili se prvi put odlučujete za putovanje Centrotransovim autobusima, nadamo se da će vam ove informacije biti od pomoći pri planiranju vašeg putovanja. 

Ukoliko ne pronađete traženi odgovor, imate dodatna pitanja ili vam treba pomoć, slobodno nas kontaktirajte putem telefona +387 33 213 100 ili putem e-maila [email protected].


Kako mogu kupiti kartu?

Kupovina karte na web stranici se vrši tako što se pozicionirate na polje za izbor relacije putovanja (polazna i odredišna stanica), birate jednosmjernu ili povratnu kartu kao i datum polaska. Nakon toga, program vas  postepeno vodi na izbor polaska, kupovinu karte unosom bitnih podataka (ime i prezime i dr.), te na kraju plaćanje.


Da li je potrebno imati my.Centrotrans račun za kupovinu karte?

Nije potrebno otvoriti my.Centrotrans račun da bi se izvršila online kupovina autobuske karte.


Moram li isprintati kartu kupljenu online?

Preporučuje se printanje autobuske karte ali nije obavezujuće.


Da li postoje dodatni troškovi nakon kupovine karte?

U slučaju da putujete sa autobuske stanice postoji naknada stanične usluge, eventualno naknada za prtljag, i naknada za čekiranje ako kupujete povratnu kartu sa otvorenim datumom. 


Koje vrste autobuske karte postoje?

Postoji jednosmjerna autobuska karta, povratna sa fiksnim datumom, kao i povratna sa otvorenim datumom putovanja.


Koja je razlika između povratne karte s otvorenim odnosno fiksnim povratkom?

Sa fiksnim datumom povratak je već rezervisan a sa otvorenim putnik mora čekirati, odnosno rezervisati povratak.


Koliko vrijedi otvorena povratna karta?

Na linijama unutar Bosne i Hercegovine povratna karta sa otvorenim datumom vrijedi 30 dana,  a na međunarodnim linijama vrijedi 180 dana. Izuzetak su međunarodne linije prema Hrvatskoj i to prema jadranskoj obali (Split, Dubrovnik) vrijede 30 dana.


Mogu li ostvariti popust na cijenu autobske karte i u kojem iznosu?

Centrotrans omogućava razne vrste popusta u zavisnosti od kategorije putnika (djeca, studenti, penzioneri i ...)  u sklopu određenih marketinških akcija koje važe za određenu liniju.


Šta ako nemam rezervaciju mjesta u autobusu?

Ukoliko ste kupili jednosmjernu kartu ili povratnu kartu sa zatvorenim datumom, automatski imate rezervisano mjesto u autobusu. Ukoliko imate povratnu kartu sa otvorenim datumom, obavezni ste izvršiti čekiranje povratne karte, odnosno rezervaciju mjesta za povratak.


Mogu li odabrati sjedište za svoje putovanje? Gdje mogu sjesti?

U toku je proces izrade rješenja u kojem putnik može birati mjesto sjedenja u autobusu. Trenutno to nije slučaj, iako na nekim kartama može pisati broj sjedišta. Preporučuje se da se putnik obrati vozaču na licu mjesta ukoliko preferira određeno mjesto sjedenja u atuobusu.