Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Check-in

Putnik koji koristi povratnu autobusku kartu dužan je u krajnjoj destinaciji izvršiti najavu povratka tj. čekirati voznu kartu na prodajnom mjestu najkasnije 48 sati prije termina polaska autobusa, a u periodima blagdana i velikih vršnih opterećenja preporučuje se ranije čekiranje bar 96 sati prije termina polaska autobusa.

Putnik koji koristi povratnu autobusku kartu dužan je u krajnjoj destinaciji izvršiti najavu povratka tj. čekirati voznu kartu na prodajnom mjestu najkasnije 48 sati prije termina polaska autobusa, a u periodima blagdana i velikih vršnih opterećenja preporučuje se ranije čekiranje bar 96 sati prije termina polaska autobusa. Ova usluga se naplaćuje, a naplata zavisi od kategorije autobuske stanice, ali i vrste linije.

Čekiranje autobuske karte za međunarodne linije u autobuskim stanicama prve kategorije iznosi 4 KM, a za međugradske linije cijena čekiranja iznosi 2 KM . Ova usluga se sastoji iz dvije komponente: rezervacija mjesta i stanična usluga. Postupkom čekiranja putnik obezbjeđuje mjesto i planski se popunjavaju kapaciteti autobusa.

Centrotrans d.d. uskoro unapređuje kvalitet usluga iz ovog domena, tako da će biti omogućeno online čekiranje autobuskih karata, čime će putnicima biti olakšan ovaj proces I omogućeno brže rezervisanje mjesta u  autobusima.