Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Prodaja mjesečnih karata za mjesec februar 2024. godine

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje sutra, 01.02.2024. godine.

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje sutra, 01.02.2024. godine.

Tim povodom, obavještavamo korisnike svih pretplatnih karata da u periodu od 01.02. do 06.02.2024. godine mogu izvršiti dopunu elektronskih mjesečnih kartica.

Dopuna elektronskih kartica se vrši prema ustaljenoj proceduri, koja se primjenjivala i prethodnih mjeseci, izuzev mjesečnih karata za učenike osnovnih i srednjih škola te studente.

Važenje mjesečnih karata za ove kategorije putnika se produžava do 30.06.2024. godine. Mjesečne karte će biti automatski produžene kroz sistem za naredni period.

Napominjemo sve učenike i studente da ukoliko imaju uništenu potvrdu koju treba zamijeniti, novu potvrdu mogu preuzeti kod prijevoznika koji je izdao mjesečnu kartu.

Također, napominjemo korisnike GRAS-ovih mjesečnih karata za kategorije radnika, penzionera (penzioneri koji plaćaju dio karte) i nezaposlenih osoba, da ukoliko GRAS bude imao problema sa izdavanjem mjesečnih karata za ove kategorije, da će ovi putnici biti naknadno obaviješteni do kojeg datuma im važe mjesečne karte iz mjeseca januara.

Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte utvrđen je jedinstveni iznos od 5% popusta.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Centroprint kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Ćumurija, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
  • Autobuska stanica Sarajevo,
  • Autobuska stanica Ilijaš.

Vaš Centrotrans.