Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

U Centrotransu obilježen Dan vozača i automehaničara

U kompaniji, gdje značajan dio radne snage čine posvećeni vozači i kvalifikovani automehaničari, ovaj dan ima poseban značaj.
U Centrotransu obilježen Dan vozača i automehaničara

Dugu tradiciju obilježavanja međunarodnog Dana vozača i automehaničara, čak od 1960.-e godine, Centrotrans je nastavio i ove godine. U saradnji s Udruženjem vozača i automehaničara, organizovana je proslava ovog važnog datuma.

Tom prilikom se posebna pažnja posvećuje prepoznavanju neprocjenjivog doprinosa onih koji direktno doprinose da se kotači na Centrotransovim autobusima neprestano i nesmetano okreću. 

U kompaniji, gdje značajan dio radne snage čine posvećeni vozači i kvalifikovani automehaničari, ovaj dan ima poseban značaj. Vozači i automehaničari su okosnica javnog prijevoza, i oni su ti koji na terenu obavljaju sigurno i efikasno kretanje putnika.Naši vozači sigurno voze autobuse kroz izazovan saobraćaj, nepovoljne vremenske uslove i duge sate, pokazujući nepokolebljivu posvećenost svojim obavezama. Automehaničari, s druge strane, marljivo rade iza kulisa, osiguravajući da naš vozni park ostane u vrhunskom stanju, dajući prednost sigurnosti i pouzdanosti.

Proslava 15. januara prilika je da se ukaže na izuzetne pojedince koji u svom svakodnevnom radu pokazuju privrženost ovom časnom zanimanju. Na prigodnoj svečanosti, predsjednik uprave, dr.sc. Safudin Čengić, u ime Centrotransa nagradioje najstaknutije pojedince,  a u ime Udruženje vozača i automehaničara je isto to napravio predsjednik Udruženja, gospodin Sead Smajić. Ovi pojedinci služe kao uzori, inspirišući svoje kolege da teže izvrsnosti i postavljanju novih standarda u industriji prijevoza putnika.