Mjesečne karte Karijera
United States of America United States of America
BAM
BA

Obavještenje za putnike o korištenju mjesečnih karata za septembar

Od sutra, četvrtak, 21. septembra 2023. godine svi korisnici javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo moraju imati validne mjesečne karte za tekući mjesec

 

Od sutra, četvrtak, 21. septembra 2023. godine svi korisnici javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo moraju imati validne mjesečne karte za mjesec septembar, kako slijedi:

Radničke karte Centrotransa moraju biti dopunjene za mjesec septembar, a u vozilima GRAS-a vrijede uz pokaz računa o dopuni. GRAS-ove radničke karte u Centrotransovim vozilima vrijede uz pokaz kupona za septembar.

Centrotransove penzionerske karte trebaju biti dopunjene za mjesec septembar, a u vozilima GRAS-a vrijede uz pokaz računa o dopuni. Također, GRAS-ove mjesečne karte vrijede u vozilima Centrotransa uz pokaz računa o dopuni. Izuzetak su penzioneri sa najnižom penzijom, koji mogu do kraja mjeseca koristiti prijevoz samo uz pokaz mjesečne karte (bez računa o dopuni).

Mjesečne karte za slijepa i slabovidna lica vrijede kao i penzionerske karte.

Đačke mjesečne karte trebaju biti dopunjene za tekuće polugodište, a u vozilima drugog prijevoznika vrijede uz pokaz potvrde koju su dobili prilikom kupovine mjesečne karte.

Mjesečne karte bez potvrde ili potvrde bez mjesečne karte ne važe u vozilima drugog prijevoznika!

Studenti do kraja septembra mogu koristiti javni prijevoz kod oba prijevoznika uz pokaz mjesečne karte koju su dopunili za prethodni period. Mjesečne karte ova kategorija putnika će biti u obavezi dopuniti tek od narednog mjeseca.

Nezaposlene osobe i pripadnici boračke populacije neophodno je da svoje mjesečne karte dopune za mjesec septembar koje će im u vozilima drugog prijevoznika važiti uz pokaz računa o dopuni kartice.

VAŽNA NAPOMENA:

Mjesečne karte za sve kategorije putnika za mjesec septembar, prema gore navedenom uputstvu, vrijede do 05. oktobra 2023. godine. Od 06. oktobra 2023. godine svi korisnici će biti u obavezi da validiraju svoje mjesečne karte za oktobar.