Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Početak prodaje mjesečnih karata za juli 2024.

Prodaja mjesečnih karata za javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo počinje u ponedjeljak, 01.07.2024. i završava se u subotu 06.07.2024. godine.

Tim povodom, obavještavamo cijenjene putnike da u tom periodu mogu izvršiti dopunu svojih mjesečnih karti za mjesec jul, što se odnosi na radničke mjesečne karte, kao i karte za penzionere i nezaposlene osobe. Napominjemo putnike da sačuvaju račun o dopuni mjesečne karte za mjesec jul, zbog kontrole u vozilima. 

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo učenici i studenti koji imaju mjesečne karte će imati besplatan javni prijevoz tokom ljetnog raspusta.
Mjesečne karte za učenike će biti automatski produžene kroz sistem i važiti do 31.08.2024., a za studente  do 30.09.2024.godine.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnih karti putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Centroshop kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Ćumurija, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
  • Autobuska stanica Sarajevo,
  • Autobuska stanica Ilijaš.

Napominjemo sve korisnike da ukoliko imaju uništenu ili oštećenu mjesečnu kartu/potvrdu, iste mogu zamijeniti kod prijevoznika koji ih je izdao.

Aplikacija za mjesečnu kartu za sve kategorije putnika se može obaviti i online, putem linka  https://centrotrans.com/pgs/mjesecne-karte. Svi redovi vožnje se mogu preuzeti putem mobilne aplikacije CentroCard.

Vaš Centrotrans!