Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Prtljag

U nastavku možete pronaći korisne informacije i odgovore na česta pitanja koja se odnose na prtljag na autobuskim linijama kompanije Centrotrans.

Bez obzira da li ste već iskusni putnik naše kompanije ili se prvi put odlučujete za putovanje Centrotransovim autobusima, nadamo se da će vam ove informacije biti od pomoći pri planiranju vašeg putovanja. 

Ukoliko ne pronađete traženi odgovor, imate dodatna pitanja ili vam treba pomoć, slobodno nas kontaktirajte putem telefona +387 33 213 100 ili putem e-maila [email protected].


Koliko komada prtljage mogu ponijeti sa sobom na putovanje?

Postoji cjenovnik za prtljag zavisno od vrste linije. Uobičajeno jedan komad prtljaga je u sklopu cijene autobuske karte, a svaki naredni ima određenu cijenu.


Mogu li ponijeti svoj bicikl ili romobil?

Prije putovanja molimo da pošaljete upit na mail [email protected] ili na telefon +387 33 770 835 kako bi se provjerile karatkeristike autobusa na liniji putovanja.


Mogu li povesti kućnog ljubimca?

Prevoz kućnih ljubimaca je regulisan zakonskim odredbama i to: Zakon o cestovnom prijevozu FBiH član 21. 
„U motornom vozilu, kojim se obavlja javni prijevoz putnika u cestovnom prijevozu, ne mogu se prevoziti putnici koji boluju od bolesti koje ugrožavaju zdravlje i sigurnost drugih putnika, putnici koji su pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava, životinje, leševi, eksploziv i lako zapaljivi predmeti i predmeti koji mogu povrijediti, uprljati ili pričiniti štetu putnicima ili prtljagu primljenom na prijevoz, ako to posebnim propisom nije drugačije regulirano.
Iznimno od stavka 1. ovog članka slijepim i slabovidnim osobama dozvoljava se prijevoz sredstvima javnog prijevoza na relacijama do 50 km uz pratnju psa. Pas treba biti izvježban za vođenje slijepih i slabovidnih osoba, redovito cijepljen i nositi zaštitnu košaricu i povodac.“


Mogu li ponijeti muzički instrument?

Da, ukoliko karakteristike autobusa omogućavaju da se muzički instrument može smjestiti u prtljažni prostor.