Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Povodom 75 godina rada za svoje uposlenike, penzionere i prijatelje upriličili smo „Dan Centrotransa“

Plakete i prigodne poklone ove godine dobila su 44 uposlenika, 27 njih je ostvarilo 10 i 20 godina radnog staža u kompaniji Centrotrans, dok ih je 17 ispraćeno u zasluženu penziju.
Povodom 75 godina rada za svoje uposlenike, penzionere i prijatelje upriličili smo „Dan Centrotransa“

Povodom obilježavanja 75 godina postojanja i uspješnog rada, kompanija Centrotrans je u subotu, 14. oktobra ove godine na Autobazi u Sarajevu upriličila „Dan Centrotransa“, tradicionalno druženje za svoje uposlenike, penzionere i prijatelje. Ovo jedinstveno druženje porodice Centrotrans u BiH, ima veliki značaj za našu kompaniju, jer je prilika da izrazimo zahvalnost i odamo priznanje onim uposlenicima koji su odgovorno i profesionalno u kontinuitetu obavljali radne zadatke i tako ostavili zapažen trag u svojim poslovnim jedinicama.

„Ovaj i ovakav Centrotrans stvarale su generacije vrijednih, obrazovanih, stručnih i predanih uposlenika. Mnogi su otišli u zasluženu penziju te upravljanje i rad u Centrotransu prepustili mlađim kadrovima. Tako će biti i u narednim godinama gdje od mlađih generacija očekujemo da unaprijede našu ponudu i ostvare još bolje poslovne rezultate. Očekujemo da nastave razvijati našu osnovnu djelatnost prijevoza putnika u gradskom, prigradskom, međugradskom i međunarodnom saobraćaju. Cilj nam treba biti obezbjeđenje maksimalno kvalitetne usluge po kojoj ćemo i dalje biti prepoznatljivi u svim segmentima našeg poslovanja“, kazao je u svom obraćanju predsjednik Uprave Centrotransa dr.sc. Safudin Čengić, koji se posebno zahvalio penzionerima za sve što su uradili za Centrotrans, i još jednom podsjetio na lijepa, ali isto tako izazovna vremena za kompaniju, prouzrokovana promjenama društveno ekonomskog sistema, ratnih strahota i agresije na Bosnu i Hercegovinu, ekonomskih kriza ali i pojave smrtonosnog virusa Covid-19. 

Iz svih, Centrotrans je izlazio sa snažnijom vizijom, spreman da najkvalitetnijim voznim parkom i radnim kadrom odgovori potrebama i zahtjevima lokalne zajednice, te zadrži ili poveća vlastiti udjel učešća na tržištu prijevoza putnika. 

Plakete i prigodne poklone ove godine dobila su 44 uposlenika, 27 njih je ostvarilo 10 i 20 godina radnog staža u kompaniji Centrotrans, dok ih je 17 ispraćeno u zasluženu penziju. Plaketa „Osmijeh godine“, kao jedno od najvažnijih priznanja Centrotransa, uručena je Benarisu Dediću, generalnom sekretaru Društva. 

„Rijetke su firme koje njeguju praksu okupljanja svojih radnika na ovakav način.Velika je stvar ne zaboraviti radnike i družiti se. Centrotrans je znao organizirati Izlet Familije Centrotrans na Igmanu, na kojem se okupljalo po 1000 i 1500 radnika, zajedno sa svojim porodicama. Nadam se da će mlade generacije nastaviti ovu praksu, možda i bolje od nas“, kazao je Ahmet Hamidović, koji je ove subote ispraćen u zasluženu penziju, nakon što je cijeli svoj radni vijek proveo u Centrotransu. 

U sklopu programa, brojne zvanice okupljene na Autobazi, imale su priliku pogledati dokumentarni film o Centrotransu, te se tako još jednom podsjetiti na dugu istoriju i postignute uspjehe kompanije.

Na „Dan Centrotransa“, a povodom 75 godina uspješnog rada, poznati kazandžija Nasir Jabučar poklonio je našoj kompaniji bakrorez – ručni rad.