Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Informacija za putnike – Mjesečne karte za august 2023

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje sutra, 01.08.2023. godine.

Tim povodom, obavještavamo korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte iz jula 2023. godine mogu dopuniti zaključno sa 05.08.2023. godine i da su ih obavezni produžiti za mjesec august do navedenog roka. 

Centrotransove mjesečne karte za penzionere za mjesec august dopunjavaju se prema važećem tarifnom cjenovniku, u skladu sa Odlukom Vlade KS. Od 06.07.2023. godine stare mjesečne karte i kuponi neće biti validni, te za korištenje javnog gradskog prevoza potrebno je imati validnu elektronsku mjesečnu kartu za mjesec august. 

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, od 1. maja 2023. do 31. augusta 2023. godine studenti i učenici srednjih škola bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu. Ukoliko ranije nisu validirali svoje mjesečne karte, potrebno je da ih validiraju do 05.08.2023. godine. Za navedene kategorije putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Mjesečne karte za radnike moraju biti validirane zaključno sa 05.08.2023. godine u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. 

Putnici iz kategorije nezaposleni kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata vrše zaključno sa 05.08.2023. godine u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Mjesečne karte za nezaposlene su validne kod oba prevoznika u Kantonu Sarajevo. 

Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte utvrđen je jedinstveni iznos od 5% popusta.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Centroshop kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća i novootvorenom Centroshopu na Ćumuriji),
  • Autobuska stanica Sarajevo,
  • Autobuska stanica Ilijaš.

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od 01.08.2023.godine do 05.08.2023.godine, a od 06.08.2023., svi korisnici moraju imati mjesečnu kartu za mjesec august.

Važna napomena korisnicima: 

Za izradu mjesečne radničke karte neophodno je da naši korisnici dostave na gore navedena Centrotransova prodajna mjesta sljedeće podatke: ime i prezime, ulicu i broj stanovanja, naziv i adresu firme, te svoju fortografiju. Također, sve navedene podatke mogu poslati i na naš Viber broj: 062 721 118.