Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Obavijest za putnike

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje u srijedu 03.05.2023. i traje do petka 12.05.2023. godine.

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje u srijedu 03.05.2023. i traje do petka 12.05.2023. godine. Tim povodom, obavještavamo korisnike pretplatnih karata i to:

Penzioneri – bez dolaska na prodajno mjesto mogu produžiti važnost mjesečne karte na 30, 90 ili 180 dana. Za to je potrebno da mobitelom uslikaju zadnji ček od penzije i prvu stranu Iskaznice za prijevoz. Penzioneri koji nemaju Iskaznicu za prijevoz istu mogu dobiti na način da uslikaju zadnji ček od penzije, prvu stranu lične karte (sa slikom), fotografiju i popunjenu pristupnicu te sve to poslati na mobilni viber broj 062 72 11 18. Za penzionere sa minimalnom penzijom (518,00 KM) mjesečna karta je besplatna.

Studenti i đaci - Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, od 01. maja do 31. avgusta 2023. godine, omogućeno je da studenti i đaci bez plaćanja mogu koristiti prijevozne usluge u svim vozilima Centrotransa i Grasa. Uslov za prijevoz bez naknade je da student ili đak posjeduje validiranu Iskaznicu mjesečne karte koja će vrijediti do kraja avgusta. Ukoliko student ili đak nema Iskaznicu istu može dobiti na nekom od prodajnih mjesta Centrotransa ili na način da putem viber telefona 062 72 11 18 uputi slike pristupnice, prve strane lične karte, potvrde fakulteta ili škole (da iste redovno pohađa) te vlastitu fotografiju. Studentu ili đaku, Iskaznica će biti dostavljena na fakultet ili školu koju pohađaju.

Studenti i đaci pristupnice za izradu mjesečne karte mogu preuzeti na sljedećim linkovima: pristupnicazastudente ; pristupnicazaucenike

Pojedinačne karte - Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte omogućen je jedinstveni popust u iznosu od 5%.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

CentroShop kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
Autobuska stanica Sarajevo,
Autobuska stanica Ilijaš.
 

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od 03.05.2023.godine do 12.05.2023.godine, a od 10.05.2023. svi korisnici moraju imati mjesečnu kartu za mjesec maj.

Vaš Centrotrans!