Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Povodom 75.rođendana Centrotrans u promet stavio dva nova moderna minibusa

Nabavka novih autobusa strateški je cilj Centrotransa, koji do 2024.godine planira potpuno obnoviti vozni park koji održava minibuske linije, kaže Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa
Povodom 75.rođendana Centrotrans u promet stavio dva nova moderna minibusa

U cilju obnove voznog parka, a u sklopu obilježavanja 75 godina postojanja, kompanija Centrotrans d.d., danas je stavila u promet dva nova minibusa marke Isuzu NovoCiti koja će saobraćati na liniji Latinska ćuprija – Komatin. Ova dva minibusa, opremljena najnovijom tehnologijom i inovativnim rješenjima rezultat su kontinuiranog ulaganja naše kompanije u modernizaciju i unapređenje voznog parka kako bismo putnicima obezbijedili kvalitetnu uslugu putovanja na svim rutama gradskog prijevoza.

„Tokom posljednje dvije godine kontinuirano smo radili na poboljšanju  minibuskog i autobuskog prijevoza u Kantonu Sarajevo. Građanima smo vratili 39 linija koje nisu bile redovne ili se nisu vozile nikako, što je značajno pospješilo autobuski minibuski prijevoz. Danas sam sretan i ponosan što na Komatinu, na našoj autobuskoj, minibuskoj stanici, imamo dva nova minibusa koja naše kolege i jedan od dva operatera, Centrotrans, daje građanima na korištenje. Moram istaći i zahvaliti se Centrotransu na kontinuiranom ulaganju u obnovu vozila, i ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje ćemo raditi u narednom periodu. Naš cilj je da svaki građanin u Kantonu Sarajevo neovisno o tome gdje stanuje, mora imati javni prevoz do svoje kuće, on mora biti redovan, povoljan i siguran. To danas imamo sve na ovoj liniji sa Centrotransom“, kazao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo. 

Nabavka novih autobusa strateški je cilj Centrotransa, koji do 2024.godine planira potpuno obnoviti vozni park koji održava minibuske linije. 

„U ovom momentu imamo dva nova autobusa koja stavljamo na raspolaganje građanima Širokače i Komatina. Smatramo da su zaslužili da imaju najkvalitetniji prijevoz koji se može pružiti. Dva nova minibusa početak su zanavljanja voznog parka Centrotransa. Nastavljamo dalje, već u augustu mjesecu na raspolaganje putnicima stavljamo dva nova minibusa na drugim linijama, a tako će biti do kraja jubilarne godine kojom obilježavamo 75 godina.

S ponosom želim istaći činjenicu da Centrotrans dnevno obavlja 2862 polaska, a da se u prosjeku desi, da zbog objektivnih okolnosti, tri polaska ne budu održana, to je minoran broj i govori o odgovornom pristupu i odnosu prema našim putnicima“, kazao je Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa. 

Dva minibusa koja su danas stavljena u promet proizvedeni su 2022. godine. Opremljeni su između ostalog sistemima aktivne i pasivne sigurnosti, sistemom za otkrivanje i gašenje požara u motornom prostoru što definitivno povećava sigurnost vožnje, kapacitet broja putnika im je 50, 25 sjedećih i 25 stojećih mjesta. Minibusi posjeduju digitalni klima uređaj, radijatorsko grijanje, relacijske displeje kao i rampu za korisnike invalidskih i dječijih kolica, čime je omogućen navedenim kategorijama putnika jednostavan ulazak u autobuse. Centrotrans kao lider u djelatnosti prijevoza putnika, ulaže značajna sredstva u nabavku novih vozila, odnosno vozila koja znatno manje zagađuju okolinu, što dokazuje brojka od 23 minibusa sa Euro 6D motorom. 

Za putnike koji su putovali danas sa novim minibusima kompanija Centrotrans je obezbijedila  i poklone kao znak pažnje i zahvalnosti.