Mjesečne karte Karijera
Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
BAM
BA

Zvaničnici Kantona Sarajevo u posjeti Centrotransu: Zajedno ka boljem javnom prijevozu

Domaćini iz Centrotransa, prisutnima su prezentirali način rada svih organizacionih dijelova ove kompanije koji obezbjeđuju sve što je potrebno za tehničku ispravnost, čistoću i redovno održavanja registriranih polazaka u Kantonu Sarajevo.
Zvaničnici Kantona Sarajevo u posjeti Centrotransu: Zajedno ka boljem javnom prijevozu

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar saobraćaja Adnan Šteta i ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, posjetili su Auto bazu kompanije Centrotrans. Tokom posjete premijer i ministri upoznati su sa aktvnostima kompanije Centrotrans na unapređenju javnog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo. 

Domaćini iz Centrotransa, prisutnima su prezentirali način rada svih organizacionih dijelova ove kompanije koji obezbjeđuju sve što je potrebno za tehničku ispravnost, čistoću i redovno održavanja registriranih polazaka u Kantonu Sarajevo. 

Također, prisutnima su prezentirani rezultati rada ove, za Kanton Sarajevo, iznimno važne kompanije, problemi sa kojima se susreću kao i način prevazilaženja istih. Zatraženo je da predstavnici vlasti Kantona Sarajevo i prijevoznici zajednički djeluju kako bi se afirmirao gradski prijevoz kao najprihvatljiviji i najekonomičniji prijevoz za najveći broj stanovnika. Ova posjeta predstavlja važan korak u jačanju saradnje između institucija Kantona Sarajevo i kompanije Centrotrans, kao i daljnjeg unapređenja saobraćajne infrastrukture u našem kantonu.

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, istakao je: „Centrotrans je izuzetno važan partner u obezbjeđivanju kvalitetnog javnog prijevoza za građane Sarajeva. Ova posjeta nam omogućava da se iz prve ruke uvjerimo u napredak koji je postignut i da razgovaramo o mogućnostima daljnje saradnje. Podržavamo sve napore koji vode ka modernizaciji i poboljšanju usluga javnog prijevoza."

Tokom posjete, prisutni su upoznati o najnovijim investicijama Centrotransa, kao i planovima za kontinuiranao ulaganje, rast i razvoj. 

"Veliki doprinos razvoju javnog prevoza u Sarajevu dala je kompanija Centrotrans, posebno u posljednjih par godina. Najupečatljiviji dio naše saradnje je svakako vrijeme rekonstrukcije tramvajske pruge, kada su autobusi zamijenili tramvaje“, naveo je ministar saobraćaja Adnan Šteta, te dodao: „Autobuski i minibuski saobraćaj je sada u znatno boljem položaju u odnosu na neke ranije periode. Zadovoljan sam zbog uspješne saradnje koju smo uspostavili, kako bi građani kantona imali kvalitetnu uslugu i vjerujemo da će ta saradnja biti još jača za dobrobit cijele zajednice".

Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je pohvalio ulaganje Centrotransa u prekvalifikaciju onih koji traže posao, te se zahvalio na empatiji koju ova kompanija ima prema boračkoj populaciji.

Posjeta je ujedno bila i prilika da se razgovara o mnogim zajedničkim temama, kao i o sinergiji svih potrebnih struktura kroz javno - privatno partnerstvo a sve u svrhu digitalizacije i modernizacije prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo.

"Čast nam je ugostiti premijera Uka i ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Ova posjeta je potvrda našeg zajedničkog cilja - pružanja visokokvalitetnih usluga građanima Sarajeva. Centrotrans je posvećen kontinuiranom unapređenju svoje flote i infrastrukture, te smo uvjereni da ćemo, uz podršku institucija Kantona Sarajevo, doseći kvalitetu usluga na nivou najvećih gradova zapadne Evrope“, zaključio je na kraju posjete dr.sc. Safudin Čengić, predsjednik uprave Centrotransa.