Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Zmajići osvojili zlato: Kadeti BiH prvaci Evrope!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je naslov prvaka Evrope. Mladi bh. košarkaši su 16.08.2015. u  Kaunasu, u finalu EP-a za igrače do 16 godina, pobijedili selekciju Litvanije sa 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:24).


Na krilima Muse

Na krilima jednog od najboljih košarkaša u svojoj generaciji, Džanana Muse, koji je u ovom meču postigao 33 poena, selekcija BiH je u finalnom meču pred nekoliko hiljada litvanskih navijača uspjela ostvariti najveću pobjedu u historiji bh. košarke. Izabranici Josipa Pandže u ovom meču nisu podlegli pritisku, uspjeli su voditi od početka do kraja utakmice, te su zasluženo postali prvaci Evrope. Talentovana selekcija Litvanije je u nekoliko navrata uspjevala stići prednost, ali ne i preokrenuti utakmicu u svoju korist.


Autobus u bojama Bosne i Hercegovine bio spreman za doček naših šampiona!

U bojama naše reprezentacije autobus City bus je već po slijetanju mladih košarkaša bio na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Odluka Uprave Društva i Košarkaškog Saveza BiH je bila da se zlatni momci na krovu provedu kroz grad do Vječne vatre. Autobus koji je već prevozio i nogometnu reprezentaciju, također, po povratku iz Kaunasa kada su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, izazvao je brojne pozitivne reakcije građana. Već po dolasku na aerodrom stotine navijača dočekali su ga velikim aplauzom te je do dolaska zlatnih momaka korišten za fotografisanje.


50 000 navijača dočekalo zlatne Zmajiće ispred vječne vatre

Brendirani autobus je sa aerodroma krenuo uz pratnju policije. Tokom vožnje sa ulica, balkona i prozorima mlade košarkaše su pozdravljali brojni građani Sarajeva. Pozdravljali su ih sa uzvicima ponosa i uz baklje što je izazvalo veliko oduševljenje kod Zmajića. Međutim ni oni sami nisu slutili šta ih čeka kod Vječne vatre. Naime, dočekalo ih je 50 000 navijača, građana iz cijele Bosne i Hercegovine koji su time pokazali koliko im uspijeh ovih mladih ljudi znači.  Igrači predvođeni selektorom Josipom Pandžom i vidno preplavljeni emocijama pri pogledu na grad obojen u plavu i žutu boju sa brendiranog autobusa i balkona iznad Vječne vatre, zajedno su sa svojim navijačima skandirali i aplaudirali te slavili svoj historijski uspjeh.

Ova generacija bh. košarkaša naredne godine će nastupiti na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Španiji. Nadamo se da ćemo mlade Zmajeve dočekati na aerodromu kako bi proslavili svjetsku titulu osvojenu u Španiji.