Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Online prodaja karataOpšti uslovi prodaje karata

Napomena: Opšti uslovi prodaje karata Centrotrans-Eurolines d.d. ne vrijede za polaske na linijama za Njemačku.
Ukoliko putujete za Njemačku molimo Vas da provjerite na  OUP (opšti uslovi putovanja) FlixBus.


Kupovina karte

Prilikom kupovine karte online sistem zahtijeva unos ličnih podataka o osobi koja kupuje kartu-e. Sljedeće podatke je neophodno unijeti da bi se kupovina realizirala: ime, prezime i email.

Ukoliko želite da Vas obavijestimo o eventualnim promjenama vezanim za Vaše putovanje, molimo Vas da unesete kontakt telefon.

Također, dužni ste unijeti podatke o putnicima (ime, prezime i broj putne isprave ukoliko je korištena neka od povlastica ili ukoliko je Vaše putovanje van granica Bosne i Hercegovine).

Lični podaci se čuvaju isključivo za tehničke potrebe praćenja uplata i rezervacija, te neće biti korišteni u bilo koje druge svrhe. Ovi podaci su dostupni samo autorizovanom osoblju i neće biti stavljeni na raspolaganje trećim licima osim u slučajevima predviđenim zakonom.

Napomena: Popusti na online kupovinu karte u iznosu od 5% se obračunavaju na određenim polascima Centrotrans Eurolines za koje se u popustima nalazi izbor popusta u zavisnosti od vrste. Popusti nisu kumulativni.Preuzimanje online kupljene karte
Nakon uspješno provedene transakcije kupovine karte, na adresu Vaše elektronske pošte, koju ste unijeli prilikom popunjavanja potrebnih podataka o kupcu, doći će potvrda o kupljenoj karti.


U slučajevima kada putujete van Bosne i Hercegovine ili koristite jedan od vidova povlastica dužni ste na Autobuskoj stanici Centrotrans Eurolines ili prilikom ulaska u autobus predočiti lični dokument (pasoš ili lična karta, kao i dokument koji daje osnovu za korištenje povlastice).

Vašu kartu za putovanje možete preuzeti na Autobuskoj stanici u Sarajevu najkasnije jedan sat prije putovanja ili, ukoliko putujete iz nekog drugog grada u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, kartu možete preuzeti od posade prilikom ulaska u autobus.Cijena karte
Autobuska karta predstavlja ugovor o prevozu između korisnika i davaoca usluge.

U cijenu online kupljene karte je uračunata:
- visina prevoznine,
- osnovno osiguranje putnika u slučaju nezgoda.

U cijenu online kupljene autobuske karte nije uračunata:
- stanična usluga koja se plaća na polaznoj autobuskoj stanici (visina stanične usluge zavisi od kategorije autobuske stanice i vrste linije)
- cijena prtljaga se plaća vozaču prilikom predavanja prtljaga.Pravila povrata novca

Stanica je dužna prihvatiti otkaz prijevoza od strane putnika, ukoliko putnik vrati putnu kartu stanici u unutrašnjem i međuentitetskom prijevozu jedan sat prije polaska, a u međunarodnom šest sati prije polaska po utvrđenom redu vožnje, i u tom slučaju stanica vraća putniku novac koji je uplaćen na ime kupovine vozne karte uz odbitak stanične usluge, rezervacije i 10 % cijene vozne karte na ime manipulativnih troškova.
Opšti uslovi prodaje karataPovratne karte
Za sve povratne karte, za koje se odabere datum povratka prilikom kupovine, Centrotrans Eurolines vrši rezervaciju mjesta za povratak, a putnik je dužan istu potvrditi 24 sata prije putovanja pozivom na telefon +387 33 213 100.

Sve karte sa otvorenim datumom povratka potrebno je ovjeriti za određeni datum polaska na polaznoj ili najbližoj autobuskoj stanici.