Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Press kutak


Informacija za medije
Kompanija Centrotrans će od petka, 15.05.2020. godine, nakon skoro dva mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz.
Informacija za medije
I pored velikog broja upita korisnika javnog prijevoza, Kompanija Centrotrans još uvijek nema zvanične informacije kada će doći do ponovne uspostave autobuskog prijevoza. U vezi s tim, uputili smo dopis nadležnim institucijama sa prijedlogom za sastanak na kojem bi se razgovaralo o načinu i uslovima ponovne uspostave saobraćaja.
Informacija za medije
Uprava kompanije Centrotrans danas je donijela odluku o obustavi saobraćaja na međunarodnim linijama, a na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kojom svi putnici koji se vrate iz Njemačke, Španije i Francuske moraju u karantin.
Informacija za medije
Kao društveno odgovorna kompanija, Centrotrans prati informacije, upute i obavijesti nadležnih institucija i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, te na osnovu toga planira dalje aktivnosti, a sve u cilju zaštite putnika i uposlenika.
Povodom Dana nezavisnosti BiH Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u nedjelju 01. marta i ponedjeljak, 02.03.2020. godine, gradske, prigradske i federalne linije Centrotransa vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje uz sljedeće izmjene.
Centrotrans otvara maloprodajni objekt u Starom Gradu
U sklopu projekta otvaranja maloprodajnih objekata - kioska za prodaju autobuskih karata, kompanija Centrotrans, u petak 22.11.2019. godine otvara još jedan kiosk i to na lokalitetu Starog Grada.
Povodom Bajrama Centrotrans će i ponedjeljak saobraćati prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Kurban Bajrama, u ponedjeljak, 12.08.2019. godine, gradske, prigradske kantonalne i federalne linije Centrotransa vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Obavijest dioničarima
Obavještavaju se učesnici XVI Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 25.06.2019. godine...
Centrotrans uvodi autobuse na LPG plin
Nakon kupovine autobusa koji kao pogonsko gorivo koriste CNG plin, Centrotrans ide korak dalje i za Javni prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo nabavljeni su novi autobusi koji kao pogonsko gorivo koriste ukapljeni plin LPG.
OBAVIJEST DIONIČARIMA DRUŠTVA
U skladu sa članom 27. stav (4) Zakona o preuzimanju dioničkih društava („Službene novine Federacije BiH“, broj 77/15) ciljno društvo Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo,...
OBAVJEŠTENJE o sazivanju XVI Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na VIII sjednici, održanoj dana 28.05.2019. godine, donosi:
Povodom 1. maja Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u srijedu i četvrtak, 01. i 02.05.2019. godine, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Centrotrans će poštovati odluku Vlade Kantona Sarajevo
U vezi reakcije Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a, a kojem se izražava protivljenje provođenju Odluke Vlade Kantona Sarajevo o važenju mjesečnih pretplatnih karata u svim vozilima javnog gradskog prijevoza, obavještavamo javnost,
CENTROTRANS OD DANAS NA NOVIH 10 LINIJA U KANTONU SARAJEVO
Od danas, 18.03.2019. godine kompanija Centrotrans počela je sa redovnim prijevozom putnika na 10 autobuskih linija u Kantonu Sarajevo...
Centrotrans - oficijelni prijevoznik EYOF-a
Kompanija Centrotrans oficijelni je prijevoznik Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019. Tim povodom danas je u kompaniji Centrotrans organizovana konferencija za medije gdje je predstavljena organizacija ovog zahtjevnog prijevoza.
Konferencija za medije: Centrotrans oficijelni prijevoznik EYOF-a 2019.
Kompanija Centrotrans oficijelni je prijevoznik EYOF-a 2019.
Centrotrans - oficijelni prijevoznik EYOF-a
Kompaniji Centrotrans povjerena je organizacija službenog prijevoza takmičara, volontera i radnika Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. koji će se održati u periodu od 9. do 16. februara 2019. godine, a domaćini su Bosna i Hercegovina, odnosno Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo.
Obavijest dioničarima
Obavještavaju se učesnici XV Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 22.10.2018. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., ured Sekretara društva.
Centrotrans obilježio Dan vozača i automehaničara
Centrotrans preko 70 godina prevozi putnike u BiH i Evropi. Sve ove godine vozači i automehaničari, svojim radom i zalaganjem gradili su ime i ugled svoje kompanije.
Požar na autobusu Centrotransa
Dana 10.01.2019. godine u 15:40 sati, došlo je do samozapaljenja autobusa kompanije Centrotrans, koji je saobraćao na vanrednoj liniji, odnosno obavljao prijevoz radnika.
Jednostranim Ugovorom boračka populacija uskraćena za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa
Povodom informacije da su Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP "Gras" Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo...
Centrotrans će saobraćati prema prazničnom redu vožnje
Povodom javnog dočeka Nove godine ispred Vječne vatre, danas i sutra 31.12.2018. i 01.01.2019. godine, doći će do izmjena u režimu saobraćanja na liniji Vijećnica – Dobrinja. Naime, od 16:00 sati ova linija će saobraćati redovnom trasom do Skenderije,...
U subotu Centrotrans vozi na Bjelašnicu!
U subotu, 29.12.2018. godine, Centrotrans će saobraćati na liniji Vijećnica – Bjelašnica sa većim brojem polazaka I povrataka, a sve zbog održavanja manifestacije “Hajdemo u planine” I koncerta Bijelog dugmeta.
Centrotransov Djed Mraz obradovao je mališane iz Udruženja EDUS – Edukacija za sve
Centrotransov Djed Mraz ove godine obradovao je mališane koji pohađaju program Udruženja za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju „EDUKACIJA ZA SVE“.
Autobusom Centrotransa na Bjelašnicu
Linija će saobraćati na relaciji Vijećnica – Bjelašnica, vikendom u 08.30 sati.
CNG autobusi u javnom gradskom saobraćaju
Centrotrans kao najveća kompanija u Bosni i Hercegovini za prijevoz putnika je u svom dugogodišnjem postojanju uvijek nastojala da omogući maksimalnu sigurnost, udobnost i sve ostale privilegije svojim putnicima, što svakako rezultira trenutnom pozicijom na tržištu.
Povodom Dana državnosti Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Dana državnosti u nedjelju 25. i ponedjeljak 26. novembra 2018. godine, gradske, prigradske i federalne linije Centrotransa vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Centrotrans: Kvalitetna usluga je ključ uspjeha
Sarajevo, 07.11.2018. godine, Kompanija Centrotrans kao kompanija sa višedecenijskim iskustvom u prijevozu putnika smatra da je KJKP GRAS bitan segment javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo i da ima značajnu ulogu, ali nema ljudskih, materijalnih niti organizacionih kapaciteta da može jedini vršiti prijevoz u Kantonu Sarajevo.
Centrotrans počeo redovan prijevoz na 11 linija u općini Stari Grad!
Redovan minibuski saobraćaj na području općine Stari Grad uspostavljen je od jutros, 05.11.2018. godine, na svim minibuskim linijama koje pokrivaju područje ove općine, a zbog potreba građana i stanovnika koji su dovedeni u nezavidan položaj ostavši bez gradskog prijevoza.
Od ponedjeljka 05.11. Centrotrans počinje redovan prijevoz na 11 linija u općini Stari Grad!
U povodu početka održavanja redovnih minibuskih linija na području općine Stari Grad, upriličena je Press konferencija kompanije Centrotrans. Tom prilikom, menadžment kompanije Centrotrans istaknuo je da linije uspostavlja na osnovu zahtjeva stanovnika općine Stari Grad, odluka Općinskog vijeća, te Rješenja nadležnog kantonalnog i federalnog Ministarstva saobraćaja.
Unicredit u posjeti Centrotransu
Na prijedlog Unicredit banke, početkom oktobra, održan sastanak sa predstavnicima Centrotrans Eurolinesa. Sastanku je u ime Unicredit banke prisustvovao je gospodin Dalibor Čubela sa članovima Uprave banke Igorom Bilandžijom i Jasminom Pečenkovićem, dok su domaćini bili generalni direktor naše kompanije Safudin Čengić i članovi Uprave Centrotransa.
Centrotrans domaćin sjednice UO Udruženja poslodavaca KS
Dana 05. septembra 2018. godine održana je V proširena sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo.
OBAVJEŠTENJE o sazivanju XV Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na 33-toj sjednici, održanoj dana 28.09.2018. godine, donosi:
Povodom početka nove školske godine besplatne vožnje za građane općine Stari Grad!
Generalni direktor kompanije Centrotrans d.d. i Općinski načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su danas ugovor o vršenju usluge školskog prijevoza u školskoj 2018/2019. godini za učenike osnovnih škola na Sedreniku, Hridu i Obhodži.
Centrotrans otvorio edukacioni centar CeC
Kompanija Centrotrans danas je, na svečan način, otvorila Centar za edukaciju Centrotrans. Riječ je o registrovanom centru za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju zanimanja, a s ciljem lakšeg zaposlenja i konkurentnosti na tržištu rada koji je oformljen u saradnji sa projektom Prilika Plus uz podršku Švicarske ambasade.
Centrotrans otvara edukacioni centar CeC
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje Centra za edukaciju Centrotrans, koje će se održati u srijedu, 29.08.2018. godine, u Auto bazi Centrotransa, u ulici Kurta Schorka br. 14 u Sarajevu, s početkom u 12:00 sati.
Povodom Bajrama Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Kurban Bajrama, u utorak, 21.08.2018. godine, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Osamnaest učenika završilo obuku u Centrotransu u sklopu projekta "Promocija dualnog obrazovanja na osnovu pilot projekta i edukacije"
18 učenika Srednjoškolskog centra Vogošća i Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo su prošli usaglašeni program obuke u kompaniji Centrotrans.
Novi autobusi za gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo
Vozni park kompanije Centrotrans bogatiji je za 12 novih autobusa. Riječ je o deset minibusa marke ISUZU i dva autobusa marke MAN čija ukupna investicija iznosi preko 2,5 miliona KM.
Potpisan Ugovor o provedbi projekta "Promocija dualnog obrazovanja putem pilot projekta i edukacije"
Direktor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Pandurević 03. jula 2018. godine potpisao je u ime UPFBiH ugovor o realizaciji projekta „Promocija dualnog obrazovanja putem pilot projekta i edukacije" sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada.
Centrotours otvorio ljetnu sezonu!
Poletio prvi charter iz Sarajeva za Antaliju!
Obavijest dioničarima
Obavještavaju se učesnici XIV Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 14.05.2018. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., ured Sekretara društva.
Povodom Bajrama Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Ramazanskog Bajrama, u petak i subotu, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Počinje sa radom City bus autobus za panoramsko razgledanje Sarajeva
Polasci svakim danom ispred Saborne Crkve (Ulica Zelenih beretki) u 12:00 i 14:00 sati
Obavještenje o sazivanju XIV Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na 29-toj sjednici, održanoj dana 13.04.2018. godine, donosi:
Dormeo i Centrotrans tradicionalno obilježili Svjetski dan spavanja
Već treću godinu zaredom Dormeo je na neuobičajen način čestitao Svjetski dan spavanja. I ove godine Dormeo je prigodnim poklonima obradovao putnike koji koriste usluge prijevoza Centrotransa i to na gradskoj autobuskoj liniji Dobrinja – Vijećnica, te im na ovaj način čestitao Svjetski dan spavanja i poželio dobro jutro.
Obavijest dioničarima društva
Obavještavaju se učesnici XIII Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 29.01.2018. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., ured Sekretara društva.
OBAVJEŠTENJE o sazivanju XIII Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na 26-oj sjednici, održanoj dana 03.01.2018. godine, donosi:
Počela obuka 20 nezaposlenih osoba za stručno usavršavanje
U kompaniji Centrotrans Eurolines jučer je počela treća obuka stručnog usavršavanja za 20 osoba sa evidencije nezaposlenih JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.
Izmijenjen red vožnje na liniji Aerodrom - Baščaršija
Sarajevo, 30.10.2017. godine – Autobusi Centrotransa na liniji Aerodrom – Baščaršija počeli su saobraćati prema zimskom redu vožnje.
JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROGRAMU OBUKE I STRUČNOG USAVRŠAVANJA U KOMPANIJI CENTROTRANS-EUROLINES DD SARAJEVO
Na osnovu Ugovora između Općine Novi Grad Sarajevo i Međunarodne organizacije rada – ILO broj 02/03-14-14556/17 o implementaciji Projekta “Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou“ (u nastavku teksta: Projekat), partner u Projektu kompanija „Centrotrans-Eurolines“ d.d. Sarajevo u saradnji sa JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a za potrebe realizacije Programa obuke i stručnog usavršavanja nezaposlenih osoba, o b j a v l j u j e:
Obavijest za učesnike XI Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo
Obavještavaju se učesnici XI Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 06.06.2017. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., ured Sekretara društva.
Od sutra prodaja mjesečnih kupona Centrotrans Eurolinesa
Kuponi se mogu kupiti na autobuskim stanicama u Sarajevu i Ilijašu kao i prodajnim mjestima (kioscima) Centrotransa na Ciglanama, Ilidži i Vogošći.
OBAVJEŠTENJE o sazivanju XI Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na 21-oj sjednici, održanoj dana 12.05.2017. godine, donosi:
Povodom 1. maja Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u ponedjeljak i utorak 01. i 02.05.2017. godine, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Izmijenjen red vožnje na liniji Aerodrom - Bentbaša
Autobusi na liniji Aerodrom – Vijećnica počeli su saobraćati prema ljetnom redu vožnje.
Dormeo i Centrotrans i ove godine obilježili svjetski dan spavanja
Povodom dana spavanja, Dormeo i Centrotrans obradovali putnike na liniji Vijećnica – Dobrinja
Centrotrans u promet pustio ekološki prihvatljive autobuse
Centrotrans Eurolines pustio je u promet autobuse koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin (CNG).
Povodom obilježavanja 8. marta, Centrotrans poklanja 50% popusta svim putnicama
Kao i prethodnih godina, povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, Centrotrans Eurolines je pripremio posebna iznenađenja za svoje putnice.
Saobraćajna nesreća na liniji Ilidža - Kobiljača
Dana, 02.03.2017. godine, u večernjim satima, na liniji Ilidža – Kobiljača, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo Golf i autobus Centrotransa.
Povodom Dana nezavisnosti Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u srijedu 01.03.2017. godine, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje.
Centrotrans očekuje ravnopravan status u javnom prijevozu putnika
Povodom reakcija građana na ukidanje autobuske linije Hrasnica – Vijećnica, Centrotrans Eurolines obavještava javnost da se dugi niz godina pokušava izboriti za status ravnopravnog prijevoznika, a koji mu u skladu sa zakonom pripada.
Centrotrans očekuje ravnopravan status u javnom prijevozu putnika
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ponovno je obustavila saobraćaj na liniji Hrasnica – Vijećnica.
Autobusi Centrotransa na Bjelašnicu voze vikendom
Linija će saobraćati na relaciji Vijećnica – Bjelašnica, vikendom u 08.30 sati od 13.02.2017.
OBAVIJEST za dioničare Centrotrans-Eurolines d.d.
Obavještavaju se učesnici X Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 23.12.2016. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., Sarajevo, ured Sekretara društva.
Ugodno iznenađenje za putnike na međunarodnim linijama
Od januara sniženje cijene karata na međunarodnim linijama i do 30%
Centrotrans uvodi dodatne polaske povodom Božićne mise
Na osnovu zahtjeva građana uvedeni su dodatni polasci u 01:00 i 02:00 sata, poslije ponoći, na liniji Vijećnica – Dobrinja.
Uposlenici Centrotransa darovali krv
Uposlenici kompanije Centrotrans Eurolines uključili su se u akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizovana u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH u prostorijama Centrotransa.
OBAVJEŠTENJE o sazivanju 10 Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 43. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d., sa sjedištem u Sarajevu ul. Kurta Schorka br. 14., Nadzorni odbor Društva na 17-toj sjednici, održanoj dana 30.11.2016. godine, donosi:
Povodom Dana državnosti Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom Dana državnosti BiH, 25. novembra 2016. godine, federalne, kantonalne i gradske linije Centrotrans Eurolinesa saobraćat će prema nedjeljnom redu vožnje.
Autobusi kompanije Centrotrans Eurolines spremni za zimsku sezonu
Vozno osoblje i autobusi kompanije Centrotrans Eurolines spremni za zimsku sezonu.
Centrotrans Eurolines počine sa saobraćanjem na liniji Orahov brijeg - Sutjeska
Autobuska linija Orahov brijeg – Sutjeska saobraćat će svakim danom, osim subote i nedjelje, sa 13 polazaka.
Ministarsvo saobraćaja KS spriječilo dalje održavanje Centrotransove linije Hrasnica - Vijećnica
I pored opravdanih i burnih reakcija zadovoljnih korisnika prijevoza, Ministarstvo saobraćaja KS je obustavilo održavanje linije Hrasnica - Vijećnica.
Na liniji Aerodrom – Bentbaša uvedena besplatna WiFi usluga
WiFi usluga na liniji koja saobraća prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Centrotrans obradovao putnike sa besplatnim elektronskim karticama i GRATIS vožnjama
Pokloni za putnike na gradskim linijama u Kantonu Sarajevo.
Kompanija Centrotrans Eurolines podržava obrazovanje
Centrotrans Eurolines potpisao dugoročni ugovor o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu
Izvučeni sretni dobitnici Centrotransovog kviza znanja
Nagradni kviz organizovan je na međunarodnim linijama Centrotrans Eurolinesa
Položen kamen temeljac za izgradnju Autobuske stanice u Fojnici
Izgradnja moderne Autobuske stanice predstavlja jedan od najznačajnijih infrastrukturalnih projekata u općini Fojnica, čiji je značaj prepoznala kompanija Centrotrans Eurolines koja je i investitor radova.
Građani radije biraju usluge Centrotrans Eurolines
Sarajevo, 07.09.2016. godine – Prema istraživanju koje su proveli studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Centrotrans Eurolines je ocijenjen kao najbolja kompanija za javni prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo.
Sve više građana koristi usluge elektronske kartice
Građani Kantona Sarajevo prepoznali su sve prednosti korištenja elektronskih kartica tako da, u prva dva mjeseca, Centrotrans Eurolines ima preko 800 pretplatnika.
Za vrijeme bajramskih praznika Centrotrans saobraća prema prazničnom redu vožnje
Povodom bajramskih praznika, u ponedjeljak 12.09.2016. godine, federalne, kantonalne i gradske linije Centrotrans Eurolinesa saobraćat će prema nedjeljnom redu vožnje.
Djeca s osmijehom otputovala na međunarodne dane u Split
Autobusima Centrotransa SIM-ovci otputovali u Split
Izvučeni sretni dobitnici kviza "S Centrom se vozi u Turskoj odmori"
Nagradni kviz organizovan je u gradskim autobusima Centrotrans Eurolinesa
Centrotrans Eurolines donirao sredstva za pomoć djeci
Centrotrans Eurolines izdvojio sredstva za pomoć bolesnoj djeci i djeci bez roditeljskog staranja.
Centrotrans uvodi dodatne polaske za vrijeme SFF-a
Pored noćnih polazaka na liniji Vijećnica – Dobrinja, putnicima će biti na raspolaganju dodatni polasci na linijama Sutjeska – Vogošća i Vijećnica Hrasnica.
Nastavlja se pozitivan trend investiranja i poslovanja Centrotrans Eurolinesa
U 2016. godini ostvaren je pozitivan poslovni rezultat i zaposleno je 28 novih radnika.
Centrotrans Eurolines uvodi autobusku liniju Aerodrom - Bentbaša
Red vožnje na liniji Aerodrom – Bentbaša prilagođen je redu letenja sa Međunarodnog aerodroma Srajevo.
Centrotrans Eurolines uvodi noćne linije na relaciji Vijećnica – Dobrinja
Gradski autobusi Centrotrans Eurolines će od 29.7.2016. godine saobraćati u noćnim satima svaki puni sat.
Centrotrans-Eurolines uz najljepšu sportsku priču
Najveća bh. kompanija za prevoz putnika Centrotrans-Eurolines je novi partner Sportskih igara mladih.
Noćni polasci na liniji Vijećnica - Dobrinja
Cijeneći realne potrebe građana glavnog grada Bosne i Hercegovine i dinamikom življenja stanovništva, kompanija Centrotrans Eurolines odlučila je da podnese zahtjev Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za uvođenje noćne linije na relaciji Vijećnica – Dobrinja.
Saopštenje za javnost
Od 14.11.2014. godine kompanija Centrotrans Eurolines počela je sa on-line prodajom autobuskih karata. Danas, putnici imaju priliku da izvrše rezervaciju i kupovinu autobuske karte u jednom smjeru, povratnu sa otvorenim datumom povratka ili da odmah odrede i datum povratka.
City bus i ove godine sa Vama
Polasci svaki dan ispred Saborne Crkve (Ulica Zelenih beretki) u 12:00 i 14:00 sati
Nove linije: Dobrinja – Vogošća i Sutjeska – Orahov Brijeg - Vogošća
Od ponedjeljka 30.05.2016 godine kompanija Centrotrans Eurolines počela je sa održavanjem probnih linija Dobrinja – Vogoća i Sutjeska – Orahov brijeg - Vogošća.
Obavijest dioničarima društva
Obavještavaju se učesnici IX Skupštine dioničara Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo, održane dana 12.04.2016. godine, da zapisnik sa iste mogu preuzeti na adresi Kurta Schorka br.14., ured Sekretara društva.
OBAVJEŠTENJE o sazivanju IX Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo
Na osnovu odredbi članova 229. i 230. Zakona o privrednim društvima („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), i člana 42. Statuta Centrotrans – Eurolines, d.d....
Dormeo na neobičan način obilježio Svjetski dan spavanja
Sarajlije obradovane poklonima iz Dormeo asortimana
Centrotransov Djed Mraz obradovao svu djecu na Pedijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Danas, 30.12.2015. godine Centrotransov Djed Mraz obradovao je svu djecu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Za Novu godinu Centrotrans uvodi dodatne polaske
Kompanija Centrotrans Eurolines će u novogodišnjoj noći saobraćat sa produženim redom vožnje na autobuskim linijama Vijećnica - Dobrinja, Vijećnica - Hrasnica i Sutjeska - Vogošća.
Centrotransov Djed Mraz obradovat će djecu na Pedijatriji
Djed Mraz ne dolazi samo saonicama već i autobusom Centrotransa, a ove godine obradovat će svu djecu na Pedijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
GRATIS promotivna vožnja do Jahorine
Kompanija Centrotrans Eurolines u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina organizuje prijevoz putnika na relaciji Sarajevo – Jahorina subotom i nedjeljom od 26.12.2015. godine.
Prijevoz za Jahorinu
Kompanija Centrotrans Eurolines u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina organizuje prijevoz putnika na relaciji Sarajevo – Jahorina.
Prijevoz na Bjelašnicu
Na osnovu velikog broja zahtjeva građana, kompanija Centrotrans Eurolines će sutra 25.12.2015. godine organizovati prijevoz na liniji Vijećnica - Bjelašnica.
Dodatni polasci povodom mise ponoćke
Povodom održavanja Božićne mise ponoćke kompanija Centrotrans Eurolines uvela je dodatne polaske u noćnim satima 24./25.12.2015. godine.
Od 19.12.2015. godine autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica
Na osnovu velikog broja zahtjeva građana, kompanija Centrotrans Eurolines će od 19.12.2015. godine početi sa održavanjem autobuske linije Vijećnica - Bjelašnica.
Počinje sa radom redovna autobuska linija Park - Šip - Bušća
Centrotrans Eurolines nastavlja sa uvođenjem autobuskih linija u padinskim dijelovima grada. Naime, nakon linije Otoka - Mojmilo – Turkušići, u srijedu 18.11.2015. godine počinje sa radom redovna autobuska linija Park - Šip - Bušća.
Centrotrans Eurolines u javnom prijevozu putnika u Kantonu Sarajevo
Kompanija Centrotrans Eurolines od samog osnivanja vrši prijevoz putnika na području grada Sarajeva koji je tada činilo 10 gradskih općina, a od 2013. godine aktivno učestvuje u redovnom obavljanju javnog gradskog prijevoza na užem području grada Sarajeva.
Od ponedjeljka, 19.10.2015. godine nova autobusna linije Otoka - Mojmilo - Turkušići
U ponedjeljak, 19.10.2015. godine kompanija Centrotrans Eurolines otpočinje sa održavanjem autobusne linije Otoka - Mojmilo - Turkušići.
Darivanje krvi - oktobar 2015.
Kompanija Centrotrans Eurolines je u organizaciji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizovala akciju za dobrovoljno darivanje krvi za uposlenike ove kompanije.
Centrotrans Eurolines i Zemaljski muzej pozivaju Vas u posjetu muzeju
Kompanija Centrotrans Eurolines i Zemaljski muzej Sarajevo, povodom ponovnog otvaranja muzeja, obezbijedili su besplatan prijevoz i ulaz za sve građane u Kantonu Sarajevo.
Centrotrans Eurolines oficijelni prijevoznik Svjetskog prvenstva u hrvanju
Kompanija Centrotrans Eurolines je dana 17.08.2015. godine potpisala ugovor sa Udruženjem Hrvačkog kluba Bečko.
Kompanija Centrotrans Eurolines partner najprestižnije filmske manifestacije u regionu
Ove godine, dio sarajevske filmske bajke bila je i kompanija Centrotrans Eurolines. Tačnije, Centrotrans Eurolines je bio ponosni partner Sarajevo Film Festivala po osnovu Ugovora o sponzorstvu.
Zmajići osvojili zlato: Kadeti BiH prvaci Evrope!
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je naslov prvaka Evrope. Mladi bh. košarkaši su 16.08.2015. u Kaunasu, u finalu EP-a za igrače do 16 godina, pobijedili selekciju Litvanije sa 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:24).
Usješno obavljen prijevoz učesnika Svjetskog džudo prevenstva
Pored redovnog prijevoza u mjesecu augustu PJ PGS učestvovala je sa sedam voznih jedinica u obavljanju prijevoza za potrebe održavanja Svjetskog džudo prvenstva u Sarajevu.
Završen kviz Centrotrans Eurolines i izvučeni dobitnici
U periodu od 10. do 20. juna 2015. godine Centrotrans Eurolines je za putnike na svim gradskim linijama organizovao kviz pod nazivom „Vjerne putnike vodimo na ljetovanje u Tursku“.
Način održavanja autobuskih linija za dan 06. juni 2015.
Povodom posjete Poglavara Vatikana, Papa Franje Bosni i Hercegovini i Sarajevu, autobuske linije kompanije Centrotrans Eurolines, u subotu 06.06.2015. godine u vremenu od 07,00 do 20,00 sati, saobraćat će prema izmijenjenom redu vožnje.
Centrotrans Eurolines se uključuje u LBC projekat FK Sarajevo
Bronzani sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo, kompanija Centrotrans Eurolines, uključio se u Loyalty Bordo Card projekat Fudbalskog kluba Sarajevo, te će, svim aktivnim članovima Bordo kluba, omogućiti posebne pogodnosti.
Poziv i materijali za VIII Skupštinu Društva
OBAVJEŠTENJE o sazivanju VIII Skupštine dioničara Centrotrans – Eurolines, d.d. Sarajevo
Autobus za Jahorinu subotom i nedjeljom
Povodom završetka zimskog raspusta i smanjenje broja korisnika prijevoza na linija Sarajevo – Jahorina ova linija će saobraćati samo subotom i nedjeljom do 28.02.2015. godine.
Nagrađeni putnici na liniji Sarajevo – Beč
Kompanija Centrotrans Eurolines nastavlja sa nagrađivanjem redovnih putnika. Tako je u periodu od 15.11.2014. do 15.01.2015. godine na liniji Sarajevo - Beč organizovala nagrađivanje svojih vjernih putnika.
Centrotrans Eurolines i Cinema City dodijelili nagradno putovanje
Kompanija Centrotrans Eurolines i Cinema City Sarajevo organizovali su nagradnu igru za sve posjetitelje kina. U nagradnoj igri , koja je trajala tokom novembra i decembra, učestvovao je veliki broj posjetitelja.
Prijevoz na Bjelašnicu
Na osnovu velikog broja zahtjeva građana, kompanija Centrotrans Eurolines će od 02.01.2015. godine početi sa održavanjem autobuske linije Vijećnica - Bjelašnica.
Organizovan prijevoz na Bjelašnicu
Centrotours organizuje prijevoz na otvorenje zimske turističke sezone na Bjelašnici u nedjelju 21.12.2014. godine. Polazak autobusa sa Vijećnice u 09:00; 09:30; 10:00; 10:30; i 11:00. Povratak sa Bjelašnice u 16:00 sati.
Promocija 22 novonabavljena vozila
Kompanija Centrotrans Eurolines, u skladu sa planom investicija za 2014. godinu, izvršila je kupovinu 22 autobusa čija investicija iznosi cca četiri (4) miliona KM, a koji su namijenjeni za Prigradsko gradski i Međunarodni saobraćaj.
Centrotrans Eurolines počinje sa on-line prodajom autobuskih karata
Od 14.11.2014. godine kompanija Centrotrans Eurolines počinje sa on-line prodajom autobuskih karata. Pored on-line prodaje počet će se koristiti i nova, modernijeg dizajna, web stranica koja korisnicima usluga pruža brojne pogodnosti interaktivne komunikacije; rezervacija i kupovina avio karata, autobuskih karata, zakup autobusa, pretraživač redova vožnje i itd.
Centrotrans Eurolines kupio vozila sa video nadzorom
Uprava kompanije Centrotrans Eurolines donijela je odluku da se u Gradsko prigradskom saobraćaju obezbijede vozila sa video nadzorom. U tu svrhu nabavljena su četiri autobusa koji omogućavaju dodatnu sigurnost putnika.
U organizaciji Centrotoursa navijači otputovali na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil
U organizaciji Centrotoursa, koji je oficijelna agencija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, na Svjetsko nogometno prvenstvo otputovalo je preko 500 navijača.
Pokloni iznenađenja za putnike na liniji Sarajevo - Pariz - Sarajevo
Centrotrans Eurolines je kompanija koja zna cijeniti i nagraditi povjerenje. Do sada, imali smo niz aktivnosti nagrađivanja naših korisnika usluga...